FTR öğrencileri TheraSuit ve duyu bütünlüğü tedavilerini izledi

28.05.2013

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri Ergoterapi Yöntemleri Eğitimi için Scandic Occupational Therapy Merkezi’ne bir gezi düzenledi.

39-Scandic-merkez-g

3. Sınıf öğrencileri, Ergoterapi dersi kapsamında Ergoterapist Nimet Altıok’tan son dönem Ergoterapi yaklaşımlarından “Duyu Bütünlüğü ve TheraSuit” tedavileri konusunda uygulamalı eğitim aldı. Ergoterapi eğitimini Danimarka’da tamamlayan ve 3 yıldır Türkiye’de yaşayan Altıok, TheraSuit Tedavisinin etki mekanizmaları ve duyu bütünlüğü geliştirme yöntemlerini anlattı. Altıok, uzay teknolojisinden ilham alınarak geliştirilen TheraSuit tedavi yönteminin eklemdeki tüm sensör ve proprioseptif bilginin uyarılması ve bilinçlenmesini sağlanarak hastanın hareket yeteneğinin geliştirilebildiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:10