Ana içeriğe atla

Geleceğin donanımlı diş hekimleri Medipol’de yetişiyor

09.07.2015

Güçlü akademik kadrodan teorik ve uygulamalı eğitimleri alan diş hekimliği öğrencileri, geleceğin donanımlı diş hekimleri olarak Medipol’de yetişiyor. Şehrin kalbindeki büyük kapasiteli diş hastane..

d5287f6-dis_hekimligi_ogrenciler.jpg

Diş Hekimliği Fakültesi, tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul’un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü’nün kara ile buluştuğu noktada yer alıyor. Fakültemiz modern tarzda inşa edilmiş derslikleri ve Diş Hastanesi ile öğrencilerimize ve çevre halkına hizmet veriyor.

Nitelikli diş hastanelerine dev yatırım
Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, İstanbul’un Avrupa Yakasına yayılmış uygulama merkezleri ile çok sayıda vatandaşa sağlık hizmeti veriyor. Haliç ve Bağcılar’da bulunan uygulama kliniklerinin yanı sıra Esenler’de bulunan modern kliniği ile sağlık hizmeti zincirine yeni bir halka ekleyen Medipol; deneyimli eğitim kadrosu, modern teknolojisi ve konforlu ortamı ile diş hekimliği hizmetini halkımıza ulaştırıyor. Merkezler aynı zamanda Medipol öğrencileri için adeta birer uygulama ve araştırma vahaları konumunda.

Diş Hekimliği Simülasyon Kliniği
Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde bulunan Simülasyon Kliniği, diş hekimliği öğrencilerinin eğitimleri sırasında gereken el becerileri ve klinik yetkinlikleri kazanmaları amacıyla 2013 yılında kuruldu. Öğrenciler, Simülasyon Kliniğinde önceden belirlenmiş senaryolara göre hazırlanmış yapay hastalar üzerinde tedavi işlemi yapıyor. Klinikte toplam 44 adet yapay hasta yer alıyor. Öğrenciler, öğretim elemanlarının yapmış oldukları demonstrasyonları, ünitelerinde bulunan LCD monitörler vasıtasıyla canlı olarak izleyebiliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:51