Ana içeriğe atla

Güzel: 2 milyar insan obezite tehlikesi ile karşı karşıya

03.04.2015

Medipol Üniversitesi Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında konuşan Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, dünyada 2 milyar insanın şişman olduğunu ve tüm dünyanın bir ..

Her hafta Kavacık Kampüsü’nde gerçekleşen Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında Güzel, “GLP-1R Agonistleri: Diyabet Hastalığı” başlıklı konuşma yaptı. Güzel, konuşmasında dünyada tehdit oluşturan obezite sorunlarından ve insanları tehdit eden dünya üzerinde hastalıklardan bahsetti. Dünya üzerinde 2 milyar insanın şişman safhasında yer aldığını belirten Güzel, yakın dönemde bu safhadaki insanların obezite tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Güzel, “Obezlik insanı öldürmez, obezlikten kaynaklanan sorunlar insanı öldürür. Az kalori alarak, beslenmeye dikkat ederek ve fiziksel aktiviteler yaparak obezliğin önüne geçilebilir” dedi.

“İNSANLARI TEHDİT EDEN HASTALIKLAR DEĞİŞTİ”

Geçmişle kıyaslandığında günümüzde insanları tehdit eden hastalıkların değiştiğini ifade eden Güzel, “20. yüzyılda insanları akciğer, tüberküloz, ishal ve mide bağırsak bozukları tehdit ediyordu. Günümüzde ise obeziteden kaynaklanan ve normal kalp bozukları, çeşitli kanserler ve beyin kanamaları tehdit etmektedir” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 12:10