Ana içeriğe atla

Hocalarımız Şeb-i Aruz için Konya’da

20.12.2012

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Şeb-i Aruz törenleri nedeniyle ilgi uyandıran Konya’ya 2 günlük bir gezi düzenledi.

f4e1ee-hocalar_sebi_aruz.jpg

Konya gezisinde Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Candan Algun ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tangül Müdok, Yrd. Doç. Dr. Esra Çikler ve 4 arkadaşı, Yrd. Doç. Dr. İlknur Keskin’in rehberliğinde Konya’da dolu dolu bir 2 gün geçirdi.

Cumartesi sabahı Meram Bağlarında kahvaltı ile başlayan gezi, Mevlana Müzesi, Şems-i Tebrizi Türbesi, Karatay Çini Eserleri Müzesi olan Karatay Medresesi,  İnce Minare Müzesi ve Arkeoloji Müzesi ziyaretleriyle devam etti. Şehre özel hediyelik eşya dükkânlarını gezip alışveriş yaptıktan sonra geleneksel Konya yemeklerinden oluşan bir akşam yemeği ile günü tamamlayan hocalarımız Pazar gününe eski bir Rum köyü olan Sille’de köy kahvaltısı ile başladı. Ardından Beyşehir’e geçen hocalarımız burada 13. yüzyıldan kalma Eşrefoğlu Camii’ni gezdiler. Akşamki Sema Törenleri için tekrar Konya’ya dönen hocalarımız, meşhur Konya etli ekmeği ziyafetinden sonra törenleri izlemek üzere Mevlana Kültür Merkezi’ne geçtiler.

 

HABERİN RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 11:34