Houston’dan Prof. Metin Akay Medipol’de bir konferans verdi

02.09.2014

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortez Protez Bölümü ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin davetlisi olarak Medipol’e gelen Houston Üniversitesi Biyomedikal Mühendislik Böl..

d

Houston Üniversitesinde Biyomedikal Mühendislik Bölüm Başkanı olan ve dünyanın farklı ülkelerinde biyomedikal eğitim ve sinirbilim mühendisliği alanında çalışmalar yapan Akay’ın konferansı dün Kavacık Kampüsünde yapıldı. Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi öğretim üyeleri ve konu ile ilgilenen bilim insanlarının katıldığı konferansa ilgi büyük idi. Sinirbilim ve biyomedikal mühendislik alanında son dönem projeler hakkında bilgi veren Akay, konuşmasında spinal kord yaralanmalarında nöral mühendislik, zihin kontrollü protez uygulamaları, biyonik deri üretimi ve duyu algılarının arttırılması ile kognitif rehabilitasyon alanında güncel yaklaşımlar ve geleceğe yönelik planlara yer verdi. Toplantı sonrasında Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, Prof. Akay’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 09:29