Hukuk öğrencileri TBMM ve Anayasa Mahkemesi’ni ziyaret etti

26.03.2012

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 4 öğrencimiz geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Anayasa Mahkemesi’ni ziyaret etti.

Hukuk öğrencileri Kevser Urhan, Enes Yarar, Zeynep Nur Okur ve Turan Batuhan Erkin, insan hakları ve ifade özgürlüğü hakkında hazırladıkları ödev ile ilgili Yüksek Mahkeme başkanı ve vekillerle görüştü.

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Sayman’ın da eşlik ettiği öğrenciler, 14 Mart Çarşamba günü ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettiler. Mecliste sıcak bir şekilde ağırlanan öğrenciler; Ayşenur Bahçekapılı, Rıza Türmen, Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Ali Şahin ve Mustafa Şentop’un da aralarında olduğu vekillerle görüştüler. Öğrenciler, öğleyin ise Anayasa Mahkemesi’ne geçtiler.

Yüksek Mahkeme’de Başkan Haşim Kılıç tarafından kabul edilen öğrenciler, insan hakları ve özgürlüklerin yanı sıra yeni anayasa çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Öğrenciler, yaptıkları ziyaretlerin ardından hazırladıkları ödevin sunumunu anayasa dersinde yaptılar.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 15:37