İletişim Fakültesi bünyesinde stüdyo kuruldu

06.02.2018

Alanında iyi yetişmiş medya çalışanlarını sektöre kazandırmayı amaçlayan Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde stüdyo kuruldu. Stüdyoda web üzerinden televizyon yayını yapılabilecek.

d

Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri için profesyonel anlamda televizyon yayın ve yapımcılığına imkân tanıyan yayın stüdyosu kuruldu. Donanımlı personel yetiştirmek amacıyla oluşturulan stüdyo, öğrencilerin uygulama ve pratik merkezi olacak. Ulusal kanalların haber stüdyolarında bulunan teknik imkanlara sahip olan stüdyoda İletişim Fakültesi öğrencilerimiz web üzerinden televizyon yayını yapabilecek. Reji odası ve yayın stüdyosu olmak üzere iki parçadan oluşan stüdyoda; vMix 4K Web TV yayın sistemi, Titlebox KJ cihazı, yayınların sürekli olarak kaydedildiği ve yayın esnasında VTR girebilmeyi sağlayan ForPlay sistemi, 1 adet Edius 8 yazılımlı kurgu bilgisayarı, 1 adet greenbox perdesi, Datavideo firmasının TVS-1200 adlı sanal stüdyo sistemi, biri prompterlı olmak üzere üç stüdyo kamerası, üç yaka mikrofonu ve bir el mikrofonu yer alıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 12:00