Ana içeriğe atla

İletişim Fakültesi ‘Değerli Türkçe’ ile TRT’den ödül aldı

15.10.2021

TRT tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda, İletişim Fakültesi öğrencisi Hasan Demiralp ikincilik ödülüne layık görüldü.

TRT_2021-e57ae125-9313-4bc2-85d8-458b29079904.jpg

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) üniversite öğrencilerinin eğitim faaliyetleri kapsamında yaptıkları çalışmalara katkıda bulunmak ve onları teşvik etmek amacıyla 2015 yılından bu yana düzenlediği ‘TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nın kazananları belli oldu. 121 üniversiteden 1.300’ü aşkın eserin katılımıyla düzenlenen yarışmada 5 ana kategori ve 14 alt kategoride ödüller sahiplerini buldu. İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Hasan Demiralp, ‘Değerli Türkçe’ adlı projesiyle Güzel Türkçe Kategorisi’nde ikincilik ödülünü kazanarak fakültemizin geçtiğimiz yıllardaki başarısını yineledi. İletişim Fakültesi, 2019’da ‘Çözüm İstanbul’,  2020’de ise ‘Medrese’ isimli projelerle ödüle layık görülmüştü. 

PROF. BÜYÜKASLAN: EMEKLERİMİZİ YİNE ÖDÜLLE TAÇLANDIRDIK
Alınan ödül dolayısıyla memnuniyetini dile getiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, TRT’nin son yıllarda iletişim eğitiminin tüm aktörlerini kapsayacak geniş kapsamlı bir iş birliği modelini hayata geçirdiğini söyledi. TRT tarafından düzenlenen yarışmaların iletişim fakültesi öğrencileri için büyük kazanım olduğunu kaydeden Büyükaslan, son üç senedir ödül almalarının tesadüf olmadığını ifade etti. Üniversitelerin TRT’nin düzenlediği yarışmalardan paydaş olarak büyük kazanımlar elde ettiğinin altını çizen Büyükaslan, şöyle dedi: “TRT Geleceğin İletişimcileri yarışması, iletişim fakültesi öğrencileri için bir yarışmadan daha fazlasını ifade ediyor. Ödül kazanılsın ya da kazanılmasın TRT’nin sunduğu bütün fırsatları deneyimlemeleri adına tüm öğrencilerimizi teşvik etmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimiz için bütün imkanları seferber etmiş durumdayız ve hedefleri doğrultusunda geleceğe hazırlıyoruz. Verdiğimiz emeklerin TRT tarafından ödüllerle taçlandırılması ise bizim için gurur vesilesi.” 

‘DEĞERLİ TÜRKÇE’ FARKINDALIK OLUŞTURUYOR
Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Hasan Demiralp tarafından oluşturulan ‘Değerli Türkçe’ projesi, Türkçenin doğru ve etkili kullanımına katkı sağlamayı amaçlayarak farkındalık oluşturuyor. Kitle iletişim araçlarında ve gündelik yaşamda Türkçe dil bilgisi kurallarına ilişkin sorunlar olduğunu ve düzeltmek için çabaladığını ifade eden Demiralp, şöyle dedi: “Diğer dillerden Türkçeye geçen yabancı sözcükler rahatsız edici şekilde kullanılıyor ve dilimizin giderek yozlaşmasına sebep oluyor. Teknolojinin kendi terimleriyle hızlı bir şekilde hayatımıza girişi de dilimizin kullanımında bir özensizliği beraberinde getiriyor. Proje ile dilimizi mercek altına almaya ve doğru dil kullanımının önemini herkese duyurmaya çalıştım. Sürecin en başından beri bana ilham verip destekleyen fakültemize ve TRT’ye gençlere fırsat verdikleri için ayrıca teşekkür ederim.”

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 11:08