Ana içeriğe atla

İletişim Fakültesi öğrencilerine TRT’den prestijli ödül

24.11.2020

TRT tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda, İletişim Fakültesi öğrencileri Murat Ahmet Dönmez ve Muzaffer Kılcı üçüncülük ödülüne layık görüldü.

d

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) üniversite öğrencilerinin eğitim faaliyetleri kapsamında yaptıkları çalışmalara katkıda bulunmak ve onları teşvik etmek amacıyla 2015 yılından bu yana düzenlediği ‘TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nın kazananları belli oldu. 75 üniversiteden 731 öğrencinin 625 eserle mücadele ettiği yarışmada 5 ana kategori ve 11 alt kategoride ödüller sahiplerini buldu. İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Murat Ahmet Dönmez ve Muzaffer Kılcı da ‘Medrese’ adlı projeleriyle İnternet Yayıncılığı/ İnternet Sitesi kategorisinde üçüncülük ödülü kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Medipol İletişim Fakültesi, 2019 yılında da ‘Çözüm İstanbul’ isimli haber sitesiyle ödül kazanmıştı.

PROF. BÜYÜKASLAN: TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ TEŞVİK EDİYORUZ
Alınan ödül dolayısıyla memnuniyetini dile getiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, TRT’nin son yıllarda iletişim eğitiminin tüm aktörlerini kapsayacak geniş kapsamlı bir iş birliği modelini hayata geçirdiğini söyledi. TRT tarafından düzenlenen yarışmaların iletişim fakültesi öğrencileri için büyük kazanım olduğunu kaydeden Büyükaslan şöyle dedi: “TRT Belgesel Ödülleri, TRT Akademi Dergisi, TRT Akademi Eğitimleri ve Geleceğin İletişimcileri Yarışması gibi bütün bu etkinliklerde iletişim fakülteleri paydaş olarak önemli kazanımlar elde ediyor. Yaşanan bu pandemi sürecinin zorlu şartlarına rağmen yarışmanın gerçekleştirilebilmesi ve bu süreçte ‘Hayat Eve Sığar’ kategorisinin de yarışmaya eklenmesi, öğrencilerimiz ve biz eğitimciler için önemli bir motivasyon etkisi oluşturdu. Bu noktada TRT Geleceğin İletişimcileri yarışması, iletişim fakültesi öğrencileri için bir yarışmadan daha fazlasını ifade ediyor. Ödül kazanılsın ya da kazanılmasın TRT’nin sunduğu bütün fırsatları deneyimlemeleri adına tüm öğrencilerimizi teşvik etmeye devam edeceğiz. Bu yarışma Türkiye’de çok ciddi şekilde ihtiyaç duyduğumuz sektör-akademi iş birliğinin en önemli çıktılarından birisini oluşturuyor.”

MEDRESE’DE KÜLTÜR, TARİH VE SANAT VAR
Araştırmaya ve yazmaya meraklı iki öğrenci tarafından oluşturulan ‘Medrese.co’ adlı blog sitesinde kültür, tarih ve sanat temalı içerikler özgün bakış açısıyla okurların ilgisine sunuluyor. Dönmez ve Kılcı, bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüzde samimi bir kültür ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Projenin evrensel salgının ilk günlerinde şekillendiğini ifade eden Dönmez ve Kılcı şöyle dedi: “Site içeriğinde gündemimizi oluşturan konuların tarihi boyutları, edebiyat ve sanat yorumları, varlığından haberdar olduğumuz ancak hikayesini dinlemediğimiz içerikler bulunuyor. Ödüle giden süreçte fakültemizin ve Doç. Dr. Berrin Kalsın hocamızın katkısı büyük oldu. İçerikleri kültür, sanat ve tarih konularına ilgi duyan okurlarla buluşturmak başlıca hedefimiz. TRT’ye genç iletişimcilere fırsat verdikleri için ayrıca teşekkür ederiz.”

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 09:47