Japon Doktor Kenzo Kase, "Kinesio Taping Metodu"nu anlattı

03.04.2013

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, “Kinesio Taping Metodu”nun mucidi Dr. Kenzo Kase’yi ağırladı.

28-Dr-Kase.jpg

Teorik ve uygulamalı 3 saat süren bir eğitim veren Dr. Kase’i, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. ve 3. dönem öğrencileri ile öğretim elemanları izledi. Programın sonunda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan Algun Dr. Kase’e teşekkür plaketi verdi.

Chiropractioner olarak eğitimini tamamlayan Dr. Kase, 1978 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Kore, Avustralya, Avrupa ve Asya ülkelerinde dünyada yaklaşık 600 eğitmen tarafından öğretilen ve fizyoterapide kullanılan yöntemlerden biri olan Kinesiotaping uygulama tekniğini buldu. Bu teknik, vücudun doğal iyileşme süreci içerisinde kas ve eklemlerin stabilizasyonunu sağlayarak normal eklem hareket açıklığına engel olmadan destek görevi yapmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:52