Karahan, 24 TV’de Moody’s’in açıklayacağı Türkiye notunu değerlendirdi

06.08.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, Moody’s’in 7 Ağustos’ta açıklayacağı “Türkiye notu”yla ilgili 24 TV’de yaptığı değerlendirmelerde,..

b9c55ae10f5-Hatice_Karahan_24_TV_Moody_s.png

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in 7 Ağustos 2015 Cuma günü yapacağı “Türkiye notu” açıklamasıyla ilgili 24 TV’de yayınlanan Analiz-Sentez programında değerlendirmelerde bulundu. 6 Ağustos 2015 Perşembe günü yayınlanan programda Karahan, şu an Moody’s nezdindeki Türkiye notunun yatırım yapılabilir düzeyin alt eşiğinde olduğunu, not kararının bu anlamda kritik olduğunu söyledi. Kuruluşun 2014’te Türkiye ekonomisinin not görünümünü negatife çevirmiş olmasının bir uyarı niteliğinde olduğunun altını çizen Karahan, verilecek kararda mevcut olumsuz gelişmelerin rol oynayabileceğini ancak Türkiye’nin şu anda bir geçiş döneminde olduğunun da unutulmaması gerektiğini ifade etti. Karahan, orta vadeye yönelik sağlıklı bir not kararının verilebilmesi için siyasi süreçlerin netleşmesinin kritik olduğunu vurguladı. Karahan ayrıca, Asya ekonomileri ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik de değerlendirmelerde bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:16