Ana içeriğe atla

MEDİGEN 10 binin üzerinde koronavirüs testi yaptı

16.04.2020

İstanbul Medipol Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi, Koronavirüs ile mücadelede 10 binin üzerinde Gerçek Zamanlı Polimeraz Zincir Reaksiyonu (RT-PCR) testi yaptı.

medigen

Türkiye’nin genetik araştırmalardaki dışa bağımlılığını azaltmak ve bu alandaki eksiklikleri gidermek amacıyla 2016 yılından itibaren genetik analiz hizmeti vermeye başlayan İstanbul Medipol Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi (MEDİGEN), koronavirüs ile mücadelede de önemli rol üstleniyor. Kavacık Kuzey Kampüs’te hizmet veren MEDİGEN bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Covid-19 PCR Tanı Laboratuvarı’nda 10 binin üzerinde test yaptı. Merkezde, il genelinden gelen numuneler aynı gün içinde değerlendirilip sonuçlandırılıyor.
 
AYAZ: TESTİN SONUCUNA ORTALAMA 2 SAATTE ULAŞILIYOR
Koronavirüs vakalarının saptanmasında önemli rol üstlenen MEDİGEN, çalışmalarını 27 kişilik uzman bir ekiple sürdürüyor. Konuyla ilgili bilgi veren laboratuvar sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Akif Ayaz, hastalığın özellikle başlangıç dönemlerinde PCR testinin hızlı tanı testlerine göre daha güvenilir sonuçlar verdiğini söyledi. Çok sayıda PCR testinin yapıldığı Güney Kore gibi ülkelerin pandemi ile mücadelede daha başarılı olduğunu vurgulayan Dr. Ayaz şöyle dedi: “Ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde en önemli konulardan birisi tanı, tedavi ve izolasyonun doğru yapılması. Bu kapsamda MEDİGEN, ülke çapında yapılan laboratuvar çalışmalarına İstanbul’da ilk başlayan merkezlerden birisi oldu. PCR testi, virüse ait olan RNA’yı gösterir, yani virüsün kimliğini kesin olarak ortaya koyar. Merkezimiz bir testin sonucuna ortalama 2 saatte ulaşıyor. Bu anlamda çok hızlı sonuç verebiliyoruz. Çalışmalarımız koronavirüs salgını sona erene kadar aynı kararlılıkla devam edecektir.

  

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 14:12