Ana içeriğe atla

Medipol dünyanın en iyileri arasında gösterildi

30.07.2020

İstanbul Medipol Üniversitesi, dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından olan THE ve RUR tarafından açıklanan dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında yer aldı.

medipol1-d110fe5b-0f2a-40b1-afae

İstanbul Medipol Üniversitesi, tecrübeli akademik kadrosu, donanımlı araştırma laboratuvarları ve bireye verdiği değerle ön plana çıkan eğitim kalitesini dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan listelerdeki ivmelenen başarısıyla da ortaya koydu. Geçtiğimiz yıl akreditasyon süreçlerini tamamlayarak kalitesini perçinleyen Medipol, bu sene ise Times Higher Education (THE) ve Round University Ranking (RUR) tarafından açıklanan dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında yer aldı.

MEDİPOL BEŞ ALANDA DÜNYA SIRALAMASINDA YER ALDI
Var olan bilgiyi aktarmanın ötesinde yeni bilginin üretilmesine ev sahipliği yapma vizyonu ile hareket eden Medipol, THE tarafından açıklanan ‘THE Impact Ranking 2020’ dünya sıralamasında veri sunduğu beş alanda dereceye girerek önemli bir başarıya imza attı. Genel sıralamada 85 ülkeden 766 üniversiteye yer verilirken Türkiye’den listeye 37 üniversitesi girme başarısını gösterdi. İşte o kategoriler:

‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ alanında 201-301 bandında
Birleşmiş Milletlerin (BM) belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen ve üniversitelerin eğitim alanındaki çalışmaları, yenilikçi projeleri ve topluma yönelik katkılarının değerlendirildiği sıralamada Medipol, sisteme veri sunan dünyadaki üniversiteler içerisinde ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ alanında 201-300 bandında yer aldı. Medipol bu başarısını toplum sağlığı, farklı alanlarda çalışan sağlık çalışanları ve araştırmacılar için düzenlediği etkinlikler, düzenli olarak yayımlanan Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi (SD), kaliteli eğitim, araştırma faaliyetleri ve ulusal-uluslararası iş birlikleri ile gerçekleştirmeyi başardı.

‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ alanında 401+
Üniversitemiz cinsiyet araştırmaları, cinsiyet eşitliği politikaları ve kadınları işe alma ve terfi etme konusundaki kararlılıkların değerlendirildiği ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ kategorisinde ise 401+ bandında yer alarak dünyadaki birçok üniversiteyi geride bıraktı.

‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ alanında 401+
İstanbul Medipol Üniversitesi ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ kategorisinde de 401+ bandından yer alarak göz doldurdu. THE bu kategoride üniversitelerin sosyal eşitsizlikler üzerine yaptığı araştırmalar ve ayrımcılığa karşı alınan önlemleri baz alıyor.

‘Nitelikli Eğitim’ alanında 601+
Medipol, yaşam boyu öğrenme, pedagoji araştırmalarına ve kaynaştırma eğitimine olan bağlığıyla 601+ bandında yer aldı.

‘Amaçlar için Ortaklıklar’ alanında 601+
Medipol, uluslararası akademik iş birliklerinin değerlendirildiği ‘Amaçlar İçin Ortaklıklar’ kategorisinde ise 601+ bandında yer alma başarısını gösterdi. Medipol ayrıca THE tarafından açıklanan ‘THE Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda 401+, ‘THE Gelişen Ekonomiler Üniversiteleri Sıralaması’nda 501+, ‘THE Sağlık Bilimleri Alan Sıralaması’nda 601+, ‘THE Üniversiteler Sıralaması’nda ise 1001+ bandında yer aldı.

MEDİPOL, RUR’DA İSE 768’İNCİ OLDU
İstanbul Medipol Üniversitesi, 82 ülkeden bin 100 üniversitenin performansının değerlendirildiği Round University Ranking (RUR) 2020 sıralamasında ise dünyadaki en iyi 768’inci üniversite olarak gösterildi. Rusya merkezli RUR Rankings Agency tarafından 11 yıldır yayımlanan liste, ‘Öğretim (%40), Araştırma (%40), Uluslararası Çeşitlilik (%10) ve Finansal Sürdürülebilirlik (%10)’ başlıklı 4 ölçüt ile belirleniyor. 2020 yılında 829 üniversite listede kendisine yer bulurken Türkiye’den 17 üniversite listeye girmeyi başardı.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 10:47