Medipol, entegre çip tasarım altyapısı kurdu

05.12.2017

Europractice üyeliğini başlatan Medipol Üniversitesi, Cadence ve Mentor gibi önemli yarı-iletken tasarım yazılımları eğitim ve Ar-Ge amaçlı kullanmaya başladı.

f34a08b3-15ef-45dd-b8d3-b471528e4428-cip1.jpg

Medipol Üniversitesi, çip tasarımında bir çekim merkezi olmayı hedefliyor. Teknoloji araştırmalarını destekleyen bir kurum olan Europractice’ye Haziran ayında üye olan Medipol’de bu kapsamda son olarak fakültedeki derslerde Cadence ve Mentor gibi önemli yarı-iletken tasarım yazılımları kullanılmaya başlandı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Doğan’ın yürüttüğü çalışmalarla yazılımlar eğitim ve Ar-Ge amaçlı kullanılıyor. Kullanılan yazılımlarla öğrenciler mezuniyetten sonraki iş hayatlarında tasarım mühendisi olarak kariyer yapabilecek.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:41