Medipol Korosu hicazkâr şarkılar ve tangoları seslendirdi

26.02.2014

İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Müziği Korosu, yılın ilk konserinde hicazkâr şarkılar ve tangoları seslendirdi.

e2-b649-0f039d8f3b08-konser(1).jpg

Dün akşam Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde yapılan İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Müziği Korosu Konserinde hicazkâr şarkılar ve tangolardan oluşan repertuar seslendirildi. Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Aydın, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Oktay, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nesrin Emekli, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hanefi Özbek ve Medipol Koşuyolu Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Sevgi Yiğit ile öğretim üyeleri, idari personel, öğrencilerimiz ve ailelerinin izlediği konserin ilk bölümünde hicazkâr şarkılar, ikinci bölümde ise tangolar seslendirildi. Türk Müziği Sanatçısı Aylin Şengül Taşçı’nın şefliğinde sahne alan koroya kanunda Can Yıldırım, kemanda Baki Kemancı, udda Gürcan Yaman, klavyede Şevket Aşıkuzun, akordeonda Bekir Sakarya, viyolonselde Murat Süngü ve ritimde Erkan Kanat eşlik etti. Haftalardır konser için hazırlanan koronun şarkıları izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, koronun şefi Aylin Şengül Taşçı’ya çiçek takdim etti. Yakında Türk Müziği Bölümü açacaklarını ve halka yönelik kurslar düzenleyeceklerini söyleyen Rektör Aydın müziğin anlamına dair görüşlerini de paylaştı. Aydın şöyle dedi: “Rivayete göre Mevlana’ya ‘İnsanlar neden müziği sever?’ diye sorduklarında şöyle cevap vermiş: ‘Ruhlar âleminde Allah ruhlara doğrudan kendi sesi ile hitap etmiş. O ses o kadar güzel, o kadar latiftir ki, ruhlar orada o sese hayran olmuştur. İşte insan, yeryüzünde hep o sese benzer, o sesin verdiği lezzeti anımsatan sesleri arama peşindedir.’ Mevlana’dan hareketle bizlerin de en güzel sesi arama yolculuğumuz hep sürecek.” Aydın’a güzel konuşması için teşekkür eden şef Aylin Şengül Taşçı da bahar döneminin sonunda Balkan türkülerinden oluşan bir repertuarla yılın ikinci konserini vereceklerini bildirdi. Taşçı, öğrencileri, hocalarımızı ve idari personeli koroda görev almaya çağırdı.

Gecede şarkıları yorumlayan öğrencilerimiz şu isimlerden oluştu:

Afra Baş

Aslı Yıldırım