Ana içeriğe atla

Medipol öğrencileri ‘engelleri’ aşmak için etkinlik düzenledi

13.12.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Farkındalık Topluluğu tarafından engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

dd

İstanbul Medipol Üniversitesi Farkındalık Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Dünya Engelliler Günü Etkinliği’nde engelli bireylerle öğrencilerimiz bir araya geldi. Engelli vatandaşların sorunlarının irdelendiği etkinlikte önyargıların ve olumsuz tutumların ortadan kaldırılması için önemli mesajlar verildi. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Hanefi Özbek, Doç. Dr. Volkan Gidiş, Öğretim Görevlisi Aziz Küçükkelepçe, Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencimiz Havva Sarıgöz, Özel Eğitim Öğretmeni Canan Aytek ve Notaların Otizmli Dahisi olarak isimlendirilen Rabia Aytek konuşmalar yapıp müzik performansı sergilediler. Etkinlikte Rabia Aytek gitar dinletisi gerçekleştirirken Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Hanefi Özbek ile Dr. Öğr. Üyesi Volkan Gidiş de kanun ve tambur dinletisi gerçekleştirdi.

“OTİZMLE YÜZLEŞİN VE ASLA PES ETMEYİN”

Etkinlikte konuşan öğrencimiz Havva Sarıgöz tekerlekli sandalye kullanıcısı olarak yaşadığı bir günü anlattı. Öğretim Görevlisi Aziz Küçükkelepçe ise ‘3-6 Yaşta Erken Müdahalenin Önemi’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Özel Eğitim Öğretmeni Canan Aytek de kızı Rabia Aytek’in gelişim sürecinden bahsederken özel eğitimde dikkat edilmesi gerekenlere değindi. Rabia’nın 2,5 yaşına kadar normal bir çocuk olduğunu kaydeden anne Aytek şöyle dedi: “Otizmle yüzleştim, çocuğu engelli oldu diye travma yaşayan kimi aileler gibi çocuğumu doktorlara, rehabilitasyonlara, kurslara bırakıp, sorumluluktan kaçmadım. Gözümü bir an bile Rabia’nın üstünden ayırmadım. Ailelere tavsiyem pes etmeyin! Çocukların sınırlarını zorlayın. Rabia’nın müziğe olan ilgisini, çalışır haldeki çamaşır makinesini izlerken yerde iki yana sallanmasıyla keşfettim. Yanına bir metronom koydum ve Rabia’nın hiç ritim kaçırmadan sallandığını fark ettim. Bunun üzerine Rabia’ya bir gitar aldım. İlk zamanlarda notaları basmakta zorlanan Rabia, sonra en zor şarkıları bile çalar hale geldi. Bugün farklı 20 enstrümanı çalabiliyor.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:12