Medipol öğrencileri “Karanlıkta Diyalog” etkinliğine katıldı

15.12.2014

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri “Karanlıkta Diyalog” deneyimini gerçekleştirdi. Dünya üzerinde 130 kentte 7 milyondan fazla insanın gezdi..

-48f0-8fdc-7f56d8cbdbc2-karanlikta_diyalog.jpg

“Karanlıkta Diyalog”, duyuları uyandırarak ve farkındalık yaratarak, katılımcılara parkta dolaşmak, bir caddede karşıdan karşıya geçmek gibi günlük hayat deneyimlerini yaşatıyor. Sergide katılımcıların görme engelli rehberlerin eşliğinde, ellerinde beyaz bastonlarla dokunarak, duyarak yeni ve farklı bir biçimde görmelerini sağlayarak farklı bir deneyim elde etmeleri sağlanıyor. İlk olarak 1988’de Almanya’da açılan bu sergide öğrencilerimiz, görme engelli bireyler gibi tamamen karanlık bir ortamda farklı deneyimler yaşayarak engelli bireylere yönelik son derece özgün bir farkındalık uygulamasında bulundular.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 15:31