Medipol, THE 2021’de başarısını korudu

26.06.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan “2021 Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Sıralaması”nda 401+ bandında yer aldı.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi, dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan değerlendirmelerde üst sıralardaki yerini koruyor. Medipol, Londra merkezli derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan “2021 Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Sıralaması”nda 401+ bandında yer aldı. 50 yaşın altındaki yükseköğretim kurumlarının değerlendirildiği listede, Türkiye’den 31 üniversite sıralamaya girme başarısı gösterdi.

İSTANBUL MEDİPOL İSTİKRARINI SÜRDÜRDÜ
İstanbul Medipol Üniversitesi, THE tarafından açıklanan ‘THE Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda 1001+, ‘THE Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda 401+, ‘THE Gelişen Ekonomiler Üniversiteleri Sıralaması’nda 501+, ‘THE Sağlık Bilimleri Alan Sıralaması’nda ise 601+ bandında yer aldı.

İstanbul Medipol, 2020’de olduğu gibi ‘THE Impact Ranking 2021’ dünya sıralamasında, veri sunduğu beş alanda dereceye girerek istikrarını sürdürdü. Genel sıralamada 93 ülkeden 1.500’den fazla üniversiteye yer verilirken; Türkiye’den 44 üniversite, listeye girme başarısını gösterdi. İşte o kategoriler:
 ‘
Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ alanında 201-300 bandında
Birleşmiş Milletlerin (BM) belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen ve üniversitelerin eğitim alanındaki çalışmaları, yenilikçi projeleri ve topluma yönelik katkılarının değerlendirildiği sıralamada İstanbul Medipol; sisteme veri sunan dünyadaki üniversiteler içerisinde ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ alanında 201-300 bandında yer aldı. Medipol bu başarısını toplum sağlığı, farklı alanlarda çalışan sağlık çalışanları ve araştırmacılar için düzenlediği etkinlikler, düzenli olarak yayımlanan Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi (SD), kaliteli eğitim, araştırma faaliyetleri ve ulusal-uluslararası iş birlikleri ile gerçekleştirmeyi başardı.

‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ alanında 401-600 bandında
Üniversitemiz cinsiyet araştırmaları, cinsiyet eşitliği politikaları ve kadınları işe alma ve terfi etme konusundaki kararlılıkların değerlendirildiği ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ kategorisinde ise 401-600 bandında yer alarak dünyadaki birçok üniversiteyi geride bıraktı.

‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ alanında 401-600 bandında
İstanbul Medipol Üniversitesi, ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ kategorisinde de 401-600 bandında yer alarak göz doldurdu. THE bu kategoride üniversitelerin sosyal eşitsizlikler üzerine yaptığı araştırmalar ve ayrımcılığa karşı alınan önlemleri esas alıyor.

‘Nitelikli Eğitim’ alanında 601- 800 bandında
İstanbul Medipol, yaşam boyu öğrenme, pedagoji araştırmalarına ve kaynaştırma eğitimine olan bağlığıyla 601-800 bandında yer aldı.

‘Amaçlar için Ortaklıklar’ alanında 601-800 bandında
İstanbul Medipol, uluslararası akademik iş birliklerinin değerlendirildiği ‘Amaçlar İçin Ortaklıklar’ kategorisinde ise 601-800 bandında yer alma başarısını gösterdi.

Son Güncelleme Tarihi: 19/10/2022 - 14:34