Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi açıldı

06.11.2014

Ar-Ge alanındaki proje, yayın ve sanayii işbirliği kapasitesini artırmak amacıyla Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) kuruldu. Halen proje ya da fikir geliştirme sürecinde olan hocalarımızın destek alma..

284fe00c0e-ilker_kose_teknoloji_ofis.jpg

Kurulduğundan bu yana nitelikli laboratuvarlar ve araştırma merkezleri kurarak ciddi bir Ar-Ge altyapısına kavuşan üniversitemizde, bu altyapıyı daha etkin kullanmak ve Ar-Ge alanındaki proje, yayın ve sanayii işbirliği kapasitesini artırmak amacıyla Kasım 2014 itibariyle Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) kuruldu. Kamu ve özel sektörde çok sayıda Ar-Ge ve bilişim projesine imza atan İlker Köse başkanlığında kurulan TTO, TÜBİTAK gibi ulusal fonların yanı sıra uluslararası Ar-Ge fonlarına yaptığımız başvuruların yönetilmesi, proje çıktılarının lisanslanması, patentlerinin alınması ve nihayet sanayiye taşınması konularında koordinasyonu sağlamaktan sorumlu olacak. TTO'nun çalışmalarının en önemli hedeflerinden biri, TÜBİTAK tarafından her yıl hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında üniversitemizin üst sıralara taşınması olacak. Bu kapsamda halen proje ya da fikir geliştirme sürecinde olan hocalarımızın destek almak için TTO ofisine müracaat etmeleri gerekiyor.

Müracaat: Teknoloji Transfer Ofisi - Kavacık Kampüsü C Blok

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 16:04