Medipol ve Erciyes Üniversiteleri ortaklaşa bilim insanı yetiştirecek

16.02.2014

İstanbul Medipol ve Kayseri Erciyes Üniversiteleri, var olan alt yapılarını her iki üniversitenin bilim insanlarının kullanımına açacak. İki üniversite, genç bilim adamı yetiştirme ve bilim-teknolo..

6c-Medipol-Erciyes-Univ-Protokol.jpg

İstanbul Medipol ve Kayseri Erciyes Üniversiteleri arasında Rektörler arası karşılıklı ziyaretler neticesinde her iki üniversitenin bilimsel araştırma geliştirme programı çerçevesinde ortak çalışma protokolü imzalandı. Protokole İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur imza attı. Protokol, bilimsel toplantıların düzenlenmesi, laboratuvar alt yapı ve imkânlarının karşılıklı kullanılması, ortak bütçe ile proje yürütülmesi ve araştırmacıların karşılıklı olarak değişimi ana başlıklarını içeriyor. Bu sayede her iki üniversitenin var olan alt yapılarının en etkin bir şekilde kullanılmasının yanında, genç bilim adamı yetiştirme ve bilim-teknoloji transferinde de her iki üniversiteye katkıda bulunulacak. Protokolün, devlet ve vakıf üniversiteleri arasında bilimsel işbirliğinin yerleştirilmesinde örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 11:52