Ana içeriğe atla

Medipol’de kısa film atölyesi gerçekleştirildi

19.11.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesinin paydaşları arasında yer aldığı ‘4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin ‘Kısa Film Atölyesi’ Medipol Medya Merkezi’nde gerçekleşti.

_merkezi-bd06f63a-e9d2-45ce-8bdb-cd19ee84a5fc.PNG

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesinin paydaşları arasında yer aldığı ‘4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin ön etkinliği olan ‘Kısa Film Atölyesi’ gerçekleşti. 16-17 Kasım tarihlerinde İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Merkezi’nde gerçekleşen atölyede yüze yakın genç; yönetmenlik, oyunculuk, senaryo, yapımcılık ve görüntü yönetmenliği başlıkları altında sinemanın usta isimlerinden ders aldı. Festival, Türk Kızılay’ı çatısı altında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleri, Halkbank ana sponsorluğunda Balkon Film tarafından organize ediliyor.

“KAMERAYI ELİNİZE ALMADAN COĞRAFYAYI TANIYIN”
4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen atölyenin ilk gününde Festival Direktörü Yönetmen Faysal Soysal, yönetmenliğin temel noktalarına değindi. Tecrübelerinden yola çıkarak iyi bir yönetmen olmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Soysal, “Yönetmenliğinizi ya da oyunculuğunuzu ortaya koymadan önce teknik olarak kamerayı, kamera hareketlerini, ölçekleri, lensleri, oyuncuyu ve oyuncu-yönetmen ilişkisini, coğrafyayı çok iyi öğrenin ve sürekli bu konuda kendinizi geliştirin.” dedi.

İRANLI AKTRİSTEN OYUNCULUK DERSİ
İlk günün ikinci oturumunda ise ünlü İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi’nin son filminde başrol olan, Türkiye ve İran ortak yapımı ‘Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle’ filmindeki rolüyle de tanınan Afsaneh Pakroo oyunculuk eğitimi verdi. İyi bir oyuncu olmak için çok çalışmak gerektiğini belirten Pakroo, rollerine nasıl hazırlandığını katılımcılara örnekler vererek anlattı. Günün son eğitimini ise İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aybars Bora Kahyaoğlu verdi. Senaryo yazmanın inceliklerinden bahseden Kahyaoğlu, kısa filmlerin önemine vurgu yaptı.

GENÇ KISA FİLMCİLER FESTİVAL GÖNÜLLÜSÜ OLDU
17 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen atölyenin ilk oturumu yapımcılık eğitimiyle başladı. Yurtdışında birçok serginin küratörlüğünü yapan Canol Balkaya, atölye kapsamında deneyimlerini paylaştı. Atölyenin son eğitimi Boğaziçi Film Festivali’nin kurucu üyeleri arasından bulunan Emre Pekçakır tarafından verildi. Pekçakır, görüntü yönetmenliği ile ilgili pratik bilgileri katılımcılarla paylaştı. İki günlük etkinlik boyunca genç sinemacılar beyazperdenin usta isimlerine birçok soru yöneltti. Etkinlik sonunda birçok genç de festivalde gönüllü olarak yer almak için başvuruda bulundu. Atölye sonunda, eğitimlere katılan öğrencilere sertifika dağıtan İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, eğitim veren isimlere de plaket takdim etti. Bu yıl 4. kez takipçileriyle buluşmaya hazırlanan Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali 2-5 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 11:38