Ana içeriğe atla

Mevlana Değişim Programı Tanıtım Toplantısı yapıldı

24.05.2013

Dışişleri Bakanlığı ile YÖK arasında işbirliği protokolü imzalandı. YÖK Başkanı Çetinsaya’nın verdiği bilgiye göre henüz resmi süreçler başlamadan bugün itibariyle 37 üniversitemiz ABD'den Rusya'ya..

b125-e43102a52683-cetinsaya-davutoglu.jpg

Dışişleri Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında "Mevlana Değişim Programı"çerçevesinde işbirliği protokolü imzalandı.

 

YÖK Konferans Salonu'nda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Çetinsaya, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları Mevlana Değişim Programı'nın, yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarıyla yurt dışındaki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini amaçladığını belirtti.

 

Yükseköğretimdeki uluslararasılaşmanın ülkemizin dış politikasıyla ve 21. yüzyıldaki hedefleriyle paralel ve uyumlu olduğunu düşündüklerini kaydeden Çetinsaya, Erasmus ve Farabi değişim programlarından edindikleri tecrübeleri bu programa dahil ettiklerini söyledi.

 

DAVUTOĞLU: BAKANLIK GEÇİCİ, HOCALIK BAKİ

Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da hem bir Dışişleri Bakanı hem de bir öğretim üyesi olarak Mevlana Değişim Programı’nın kendisini gururlandırdığını söyledi. Davutoğlu, şunları söyledi: “Ben bunu size taahhüt ediyorum. Bir problemle karşılaşırsanız bana başvurabilirsiniz. Bir meslektaş olarak, bir bakan olarak değil. Çok ulvi bir görev yürütüyorsunuz, hem öğretim üyeleri hem rektörler hem de yükseköğretim kurulu olarak. Ben başdanışmanken büyükelçilerimiz daha önceden de tanıyanlar, hocam diye hitap ederdi. Sonra bakan olduk ağız alışkanlığı yine hocam demeye devam ettiler. Hemen hocam dedikten sonra düzeltme ihtiyacı hissettiler. Kusura bakmayın sayın bakanım diye sanki bir suç işlemiş gibi. Dedim ki bir daha benden hocam ifadesinden dolayı özür dilerseniz, en büyük hakareti yapmış olursunuz. Çünkü bakanlık geçici hocalık baki."

 

Konuşmaların ardından, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya tarafından hem Mevlana Değişim Programı’nı hem de YÖK’ün yurtdışı ile ilgili tüm çalışmalarını içeren bir işbirliği protokolü imzalandı. 

 

TOPLANTIDA MEDİPOL’Ü DR. YÜZBAŞIOĞLU TEMSİL ETTİ

Toplantıda Medipol’ü İMÜ Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Yüzbaşıoğlu temsil etti. Program, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz dönemiyle birlikte başlayacak.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:18