Milli Sporcu Bursu Tanıtım toplantısı gerçekleşti

18.02.2021

“Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile Külliye'de gerçekleştirildi. Toplantıda Medipol’ü, Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Ceran temsil etti.

sporcu-cb132fed-6233-4709-8d9e-697a5b6c1ce0.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı” Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet M. Kasapoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Ceran’ın da aralarında olduğu 52 üniversitenin rektörü ve Milli Sporcu Bursu’ndan yararlanan öğrenciler katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam sağladıkları için mutluluk duyduğunu ve hayata geçirilen protokolü önemli bir adım olarak gördüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Kasapoğlu ise yıllardır devam eden, ‘eğitim mi spor mu’ ikilemenin bu anlaşmayla sona erdiğini ifade etti. İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Ceran, burs programına destek veren 52 vakıf üniversitesi arasında yer almanın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Başarının her alanda desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Ceran, genç sporcuların eğitimlerinin aksamamasının çok önemli olduğunu kaydetti. “Milli Sporcu Bursu Protokolü” kapsamında en yüksek puanı alan İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Feyza Elif Ersoy ise kendi hikayesinden yola çıkarak sporcuların yaşadığı eğitim-spor ikilemine dair anekdotlar paylaştı.

Son Güncelleme Tarihi: 04/01/2023 - 09:30