Ana içeriğe atla

Mühendislik öğrencileri 800 yıllık üniversiteden kabul aldı

24.05.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri 800 yıllık tarihi olan Padova Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi almaya hak kazandı.

Başlıksız-1-c6cbcf5a-592c-4de0-8fb5-f8c9dd839047.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri Ceren Yılmaz ile Feridun Cemre Gülten, İtalya’dan yüksek lisans kabulü aldılar. Öğrenciler 800 yıllık tarihi olan Padova Üniversitesinde İnternet ve Multimedya Bölümünde eğitim görecek. Kabul alma sürecinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Ceren Yılmaz şöyle dedi: “Elektrik-elektronik mühendisliği mezunu ve bilgisayar mühendisliği çift ana dal öğrencisiyim. Lisans eğitimim boyunca alanında öncü profesörlerden dersler aldım. Medipol Mühendisliğin benimsemiş olduğu disiplinler arası, proje ve uygulamaya dayanan eğitim, lisans sonrasında ve çalışma hayatında bizlere avantaj sağlıyor. Medipol de çalışma imkânı bulduğum projeler ve Türkiye’nin birçok üniversitesinde öğretilmeyen programları ve dersleri kendi fakültemde görmek kabul almamı kolaylaştırdı, özgüvenimi perçinledi. Lisans eğitimim boyunca bizi bilgilendiren ve yönlendiren hocalarım da yurtdışı yüksek lisans başvurumu ve karar aşamalarımı daha kolay atlatmamı sağladı.”

GÜLTEN: MEDİPOL MÜHENDİSLİK BENİ BİR ADIM ÖNE TAŞIDI
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu ve bilgisayar mühendisliği çift ana dal öğrencisi olan Feridun Cemre Gülten ise şöyle dedi: “Lisans eğitimi süresince almış olduğum disiplinler arası dersler, sorunları farklı bakış açılarıyla değerlendirmeyi ve çözümler üretmemi sağladı. Lisans eğitiminin ilk senesinden başlamak üzere her sene almış olduğumuz laboratuvar ve proje uygulamaları sayesinde günümüz hayatına entegre, çözüm odaklı ve dinamik bir eğitim süreci geçirdik. Doç. Dr. Mehmet Kemal Özdemir danışmanlığında tamamladığımız mezuniyet projesinde, yapay zekâ ve haberleşme teknolojilerini entegre bir şekilde kullandık ve bu sayede yenilikçi ve orijinal bir sonuç ortaya koyduk. Bu bağlamda lisans hayatı boyunca almış olduğumuz dersler ve gerçekleştirdiğimiz projeler sadece özgeçmişimize eklenecek satırları değil ‘ben bir mühendisim’.’ dememi sağladı. Sahip olduğumuz tüm bu temeller, yüksek lisans kabulü sürecinde bizi bir adım öne taşıdı. Bu yüzden yeterli alt yapıyı oluşturmamızı sağlayan ve iyi bir lisans eğitimi geçirmemizde katkıları olan tüm öğretim üyelerimize teşekkür ederim.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:42