Öğretim üyelerimiz en başarılı bilim insanları listesinde yer aldı

04.12.2020

Prof. Dr. Zekai Şen, Prof. Dr. Johan Joseph Delarossete ve Prof. Dr. Fatma Julide Akbuğa, Plos Biology Dergisi tarafından dünyanın en başarılı bilim insanları arasında gösterildi.

a

Stanford Üniversitesinden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından 2019 yılındaki H-indeksi, yayın ve atıf sayısı gibi önemli ölçütler göz önüne alınarak 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sıralama yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucu farklı alt disiplinlerden dünyadaki yaklaşık 7 milyon bilim insanı arasından yüzde 2’lik dilime giren 160 bin kişiden oluşan liste, Plos Biology Dergisi tarafından yayımlandı. Türkiye’den 857 bilim insanının yer aldığı listede İstanbul Medipol Üniversitesinden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Johan Joseph Delarosette ve Eczacılık Fakültesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Julide Akbuğa ile yarı zamanlı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevim Rollas da en başarılı bilim insanları arasında gösterildi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 10:06