Ana içeriğe atla

Öğretim üyelerimizin çalışması ‘Financial Innovation’da yayımlandı

22.01.2024

Prof. Dr. Hasan Dinçer, Prof. Dr. Serhat Yüksel, Doç. Dr. Serkan Eti ve Dr. Yaşar Gökalp’in yer aldığı “Insurtech in Europe: Identifying the top investment priorities for driving innovation” isimli çalışma, sosyal bilimler alanında dünya sıralamasında ilk sırada yer alan “Financial Innovation” dergisinde yayımlandı.

serhathoca

Üniversitemizin Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hasan Dinçer, Prof. Dr. Serhat Yüksel, Doç. Dr. Serkan Eti ve Dr. Yaşar Gökalp’in yer aldığı “Insurtech in Europe: Identifying the top investment priorities for driving innovation” isimli çalışma, sosyal bilimler alanında dünya sıralamasında ilk sırada, finans alanında ise üçüncü sırada yer alan “Financial Innovation” dergisinde yayımlandı. Son iki yıllık etki faktör ortalaması 8,4 olan Financial Innovation’da yer bulan çalışmada toplam 5 yazar yer aldı.

ÖZGÜN BİR BULANIK KARAR VERME MODELİ LİTERATÜRE KAZANDIRILDI
Öğretim üyelerimiz tarafından yapılan çalışmada Avrupa ülkelerinde sigorta teknolojisi sistemlerini iyileştirmek için gerekli göstergeleri belirlemek ve sigorta teknolojisine dayalı yatırımları artırmak için en kritik alternatiflerin seçilmesi amaçlandı. Bu amaca ulaşabilmek için Entropi ve ARAS tekniklerinin küresel bulanık kümelerle bütünleştirilmesiyle yeni bir bulanık karar verme modeli oluşturuldu. Çalışma, yatırımcıların yüksek maliyetlere katlanmadan Insurtech yatırımlarının performansını artırmak için doğru aksiyonlar almalarına yardımcı olacak.

EN ÖNEMLİ FAKTÖR, ETKİN VE DOĞRU FİYATLANDIRMA
Çalışmanın analiz sonuçlarına göre, Insurtech sisteminin performansını artıracak en önemli faktörün etkin ve doğru bir fiyatlandırma stratejisi olduğu belirlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Serhat Yüksel şöyle dedi: “Sigorta şirketlerinin daha doğru fiyatlandırma yapabilmesi için doğru aksiyonlar alması yerinde olacak. Sigorta şirketlerinin kişiye özel fiyatlandırma yapabilmesi gerekiyor. Ancak bu hedefe ulaşmak için müşteri verileri üzerinde ciddi bir çalışma yapılması önem arz etmekte. Elde edilen verilere göre müşterilere bireysel fiyatlar sağlanarak fazla ödeme yapılmasının önüne geçilebilecek. Bu durum da müşteri memnuniyetini önemli ölçüde artıracak. Bu sayede tüketiciler sigorta satın almaya daha istekli olacak. Bu hedefe ulaşmak için sigorta şirketlerinin son derece sağlam bir teknolojik altyapı kurması gerekiyor. Teknolojik bir altyapı ile büyük miktarda veri toplanıp işlenebiliyor. Nitelikli personelin istihdam edilmesi de bu hedefe ulaşmaya yardımcı olacak çünkü elde edilen veriler uzmanlar tarafından analiz edilmedikçe bir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle sigorta şirketlerinin veri analizi konusunda uzmanlaşmış personel çalıştırmaya özen göstermesi gerekiyor.”
 

Son Güncelleme Tarihi: 22/01/2024 - 11:51