Ana içeriğe atla

‘Öğretmen kalitesini artırmamız lazım’

19.02.2018

Medipol Üniversitesi ve Eğitim ve Değişim Derneği (E-DER) iş birliği ile düzenlenen seminerde konuşan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, bir ülkede eğitim ka..

d

Medipol Üniversitesi ve E-DER iş birliği ile Güney Kampüs Konferans salonunda ‘Eğitim ve İrfan’ konulu bir seminer gerçekleştirildi. 18 Şubat Pazar günü düzenlenen seminer E-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kocadayı’nın açış konuşmasıyla başladı. Seminerde konuşan Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, eğitimin kaliteli olması durumunda sağlık, ulaşım ve diğer alanların da gelişeceğini söyledi. Şen, bir ülkede eğitimin kaliteli olması için öğrencinin değil öğretmenlerin kalitesinin artırılması gerektiğine işaret etti. Şen, eğitimde ezberciliği eleştirirken hür düşüncenin gelişimi için doğru soru sorulmasının önemini vurguladı.

‘BUGÜNKÜ BİLİMİN TEMELLERİNİ ÖNCÜ MÜSLÜMAN BİLİM ADAMLARI ATTI’

Batı kültüründeki bilgi ile ilmin farkını irdeleyen Prof. Şen, öncü Müslüman bilim adamlarına değindi. Şen şöyle dedi: “Bu noktada benim en fazla üzüldüğüm şey maalesef biz Eski Yunan’ı biliyoruz, Rönesans’ı biliyoruz ama Rönesans’ı doğuran esas medeniyete hiçbir zaman bakmıyoruz. Bakın İslam dini gelmeseydi bugün Batıda bilim dahi olmayacaktı. Fizik, kimya, cebir bunların temellerini atanlar hep Müslüman bilim adamlarıdır.”

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 11:47