Özbek: Müziği şifanın bir formu olarak kullanalım

09.10.2014

Müziğin sağlıkta şifanın bir parçası olarak değerlendirilebileceğini anlatan Doç. Dr. Hanefi Özbek, geleneksel müziğimizin bu noktada büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

Hanefi_Ozbek_muzikterapi.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Hanefi Özbek, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Müzikterapi” konusunda bir konuşma yaptı. Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran’ın da aralarında olduğu çok sayıda akademisyen ve idari personelin izlediği konuşma Kavacık Kampüsünde yapıldı. Profesyonel düzeyde müzikle ilgilenen Özbek, konuşmasında ilk olarak müzikte makam ve usulleri anlattı. Konuşmasında Türk Müziğinin Batı Müziğine kıyasla müthiş bir zenginliğe sahip olduğunu kaydeden Özbek, geleneksel müziğimizin sağlıkta şifanın bir parçası olacak şekilde büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 09:08