Parpar: Homeopati, bütüncül ve kişiye özel bir tedavi yöntemidir

11.02.2016

Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Kudret Parpar, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulaması olan homeopatinin kişiye özel ve bütüncül bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

25748b25-8f9f-4763-9a61-b99c836aeaf9-Homeopati.JPG

Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Kudret Parpar, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında homeopati konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasında homeopatinin kişiye özel ve bütüncül bir tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Parpar, bu yöntemin İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde, Hindistan’da ve Rusya’da uygulandığını söyledi. Parpar, karın ağrısı şikâyetiyle gelen bir hastaya homeopati tedavisi sırasında uyku düzeninin nasıl olduğu, suyu nasıl içtiği, sıcaktan hoşlanıp hoşlanmadığı ve insanlarla ilişkilerinin nasıl olduğu gibi çeşitli soruların sorulduğunu ve bu bilgilerin tanı öncesinde kaydedildiğini belirtti. Verilen homeopatik tedavi desteğinin hastanın yaşam enerjisini etkilediğini dile getiren Parpar, çocukların ve hayvanların bu tedavi yönteminden daha fazla fayda gördüğüne dikkat çekti. Hayvanların ve çocukların yaşam enerjilerinin diğer yaş gruplarından daha fazla olduğunu söyleyen Parpar, 200 yıllık homeopati pratiğinde hiçbir ölüm ve kalıcı rahatsızlıkla karşılaşılmadığını ancak bu tedavinin eğitimli kişilerce uygulanması gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:28