Prof. Arslan, NAI’den madalyasını aldı

12.07.2023

ABD Ulusal Mucitler Akademisi (The National Academy of Inventors -NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer alan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan’a madalyası takdim edildi.

naı2.jpg

ABD Ulusal Mucitler Akademisi (The National Academy of Inventors - NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer alan İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan’a madalyası Washington’da düzenlenen törenle takdim edildi. Yaşam kalitesi, ekonomik gelişme ve toplumun refahı üzerine olağanüstü buluşlar gerçekleştiren yılın akademisyenlerini açıklayan NAI’nin madalya töreni ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleşti. Madalyanın sahibi olan Prof. Arslan’ın fiziksel katman algoritmaları, dalga biçimi tasarımı, bilişsel radyo, spektrum algılama, kablosuz haberleşme güvenliği gibi konularda 100’den fazla patenti ve başvurusu bulunurken 10’un üzerinde patenti ise değişik firmalara lisanslandı. TÜBA Uluslararası Akademi Ödülünün de sahibi olan, kablosuz haberleşme alanında yaptığı yenilikçi çalışmalarla tanınan Arslan, Türkiye’yi 6G’ye hazırlayan ekibin de başında bulunuyor.

Son Güncelleme Tarihi: 12/07/2023 - 12:59