Prof. Bilgin: Suriye’ye müdahale, Doğu Akdeniz açılımının bir adımı

22.10.2015

Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Bilgin, Ankara’da düzenlenen “Suriye Müdahalesi Sonrası Yeni Enerji Denklemi” başlıklı panelde, Sur..

8f544cd3e0d2-Mert_Bilgin_SETA

Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Bilgin, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Ankara’daki merkezinde düzenlenen “Suriye Müdahalesi Sonrası Yeni Enerji Denklemi” başlıklı panelde konuştu. Prof. Dr. Muhittin Ataman’ın moderatörlüğünü yaptığı ve Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ve SETA’dan Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl’ün de konuşmacı olarak yer aldığı panelde Bilgin, Türkiye’nin Rusya ve İran’la yapmış olduğu enerji anlaşmalarını, kontrat şartlarını ve hukuki zemini anlattı. Suriye’deki siyasi gelişmelerin mevcut karşılıklı yükümlülüklerde değişiklik getirmesinin çok olası görünmediğini vurgulayan Bilgin, Rusya’nın AB üyesi ülkelerle ve İran’la yürüttüğü enerji ilişkilerinin detaylarını Türkiye ile karşılaştırmalı olarak değerlendirip, dış ticaret hacmine dikkat çekti. Suriye’nin Rusya nezdindeki öneminin enerji perspektifinden açıklanamayacağını belirten Bilgin, Suriye’ye yapılan son müdahalenin Rusya’nın Doğu Akdeniz açılımının bir adımı olarak tanımlanabileceğini ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 14:51