Prof. Kuşçu, DTÖ Kamu Forumu 2023’e katıldı

14.09.2023

Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Kamu Forumu (Public Forum) 2023’e katıldı. Cenevre’de düzenlenen forum ile ilgili izlenimlerini kaleme alan Kuşçu, “Dünya baştan kurulmuyor ama ticaret yeniden yapılanıyor.” dedi.

ranahoca.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Kamu Forumu (Public Forum) 2023’e katıldı. İsviçre’nin Cenevre kentinde “Eylem Zamanı” teması altında düzenlenen kamu forumu sivil toplum, akademi, iş dünyası, uluslararası örgütler, kamu çalışanları gibi ilgili paydaşları bir araya getirirken, küresel ticaretteki son gelişmeleri belirlenen tema çerçevesinde tartışmaya açıyor. Prof. Kuşçu, forumdaki tartışmalar ışığında ilk gün izlenimlerini kaleme aldı. Kuşçu yazısında Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Başkanı Dr. Ngozi Okonjo-Iweala’nın açılış panelinde olağanüstü bir vizyona imza attığını belirtti. Kuşçu, “Böylesine radikal bir vizyon, dünyanın ve küresel ticaretin geleceğindeki zorunlu dönüşümün sonucudur. Dünya baştan kurulmuyor ama ticaret yeniden yapılanıyor. Ticaretin kuralları yeniden yazılıyor.” dedi.

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 14/09/2023 - 00:35