Prof. Nohutçu: Sorgulayan zihin harekete geçer

31.01.2024

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Ahmet Nohutçu, “Sorgulayan zihin ışığı görür ve harekete geçer.” dedi.

ergunhoca1

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte Prof. Dr. Ahmet Nohutçu, öğrencilere mezun olduktan sonra girecekleri kamu meslek sınavları hakkında bilgi vererek kariyer planlamaları ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Dr. Öğr. Üye. Ergün Dilaveroğlu moderatörlüğünde gerçekleşen programda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Nohutçu, herkesin hayata dair bir gayesi olduğunu vurguladı. İyi niyetle yapılan çalışmaların insanları hayal ettikleri noktaların ötesine taşıyabileceğini ifade eden Nohutçu, şöyle dedi: “Başarmak için bir haritaya ihtiyacınız var. Çok çalışmak değil, yeteri kadar ve doğru bir yöntemle çalışmak gerekir. Çok şey bilmek güzeldir fakat kadir kıymet bilmek daha önemlidir. Sorgulayan bir yapıya sahip olun. Sorgulayan zihin ışığı görür ve harekete geçer. Sizler bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak olan gençlersiniz. Çalışmalarınıza şimdiden başlarsanız gerek eğitim yaşantınızda gerekse kariyerinizde hedeflerinize ulaşmak için engelleri bir bir aştığınızı göreceksiniz. Ben kaymakamlık hayali kuruyordum, akademisyen oldum. Bu yüzden çok mutluyum.”

Son Güncelleme Tarihi: 31/01/2024 - 12:02