Ana içeriğe atla

Prof. Tan Nijer’de su kuyusu açtı

21.03.2018

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Tan’ın Nijer’in başkenti Niamey'in farklı bölgelerinde yaptırdığı su kuyuları hizmete açıldı.

d

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Tan’ın, Tut Ellerinden İnsani Yardım Derneği bünyesinde Nijer’in başkenti Niamey’in farklı bölgelerinde yaptırdığı su kuyuları hizmete açıldı. Uzun yıllar Fransız sömürgesinde kalan ve dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer’de açılan kuyulara, Fatih Sultan Mehmet Han, Sultan 2. Abdulhamid Han, Şehit Astsubay Hamdi Çam, Amerikalı aktivist Rachel Corrie, Prof. Tan’ın annesi Ayla Tan ve babası Ulvi Tan’ın isimleri verildi. İklim koşulları ve jeopolitik konumu nedeniyle zor şartların hâkim olduğu Afrika’nın Sahra Altı bölgesinde yer alan Nijer’de açılan su kuyularından yaklaşık 10 bin kişi yararlanacak.

‘OSMANLI TORUNU TUAGREGLERLE TANIŞTIM’

Prof. Tan, halkın içme suyu sıkıntısını gidermeye katkı sunacak bu adımın Türkiye ile Nijer arasında var olan gönül bağlarını da ileri bir seviyeye taşıyacağını söyledi. Nijer’de 4 gün boyunca su ve gıda yardımı faaliyetlerine katkı veren Prof. Tan, yüzlerce yıldır Sahra Çölü’nde göçebe olarak yaşayan şimdilerde ise yarı göçebe kabile olarak hayatını sürdüren Tuareglerle tanışma fırsatı da buldu. Nüfusları yaklaşık 1,5 milyona yaklaşan Tuareglerin kendilerini Osmanlı torunu olarak gördüklerini belirten Dr. Tan, onlarla tanışmasının bölgenin tarihini, antropolojisini ve paleoantropolojisini anlamak açısından güzel bir tecrübe olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 11:00