Prof. Yükselen: Evcil hayvan bakmak çocukların güvenini artıracaktır

27.05.2021

Prof. Dr. Arzu Yükselen, evcil hayvan beslemenin çocukların bilişsel gelişimine katkı sağladığını söyledi.

arzu_hoca.jpeg-01c1cf53-94b2-4b7b-8c10-f00677e5a422.jpeg

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arzu Yükselen, evcil hayvanların çocukların gelişimini olumlu yönde etkileyen çok yönlü uyaranlar arasında yer aldığını söyledi. Evcil hayvan beslemenin çocukların küçük yaşta sorumluluk kazanmasına fayda sağladığını kaydeden Yükselen şöyle dedi: “Evcil bir hayvana bakmak ve onun ihtiyaçlarını karşılamak çocukların bilişsel gelişimlerini, dil ve iletişim becerilerini, sosyal-duygusal gelişimlerini olumlu yönde etkiler. Çocuklar hayvanlarla iletişim kurarak, onlara dokunarak, gezdirerek, ihtiyaçlarını karşılayarak, etkileşimde bulunarak onlarla bir arada yaşamayı da öğrenirler. Böylece tüm canlılara karşı olumlu tutum ve davranışlar geliştirebilirler. Evcil hayvanının bakımından ya da ihtiyaçlarının karşılanmasından sorumlu olan çocukların kendilerine olan güvenleri de artacaktır.”

Haberin tamamı Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 04/01/2023 - 11:57