Psikiyatri hastalarına müzikle tedavi

25.08.2014

Medipol Üniversitesi Müzik Bölümünden hocalarımız Fransız Lape Psikiyatri Hastanesinde hastalar için müzikle tedavi çalışması yaptı.

6c1d10d4-1df4-463a-9772-ab14aa60b3ee-Lape_hastane_muzik.jpg

Medipol Üniversitesi ile Fransız Lape Psikiyatri Hastanesi arasında işbirliği yapılarak psikiyatri hastalarına yönelik müzikoterapi çalışması başlatıldı. Çalışma, Medipol Üniversitesi Psikiyatri Hemşireliği Yüksek Lisans Öğrencisi ve Fransız Lape Psikiyatri Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Suna Fındıkoğlu’nun Yrd. Doç. Dr. Sibel Doğan danışmanlığındaki yüksek lisans tez çalışması kapsamında icra ediliyor. Müzikoterapi uygulaması Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hanefi Özbek’in öncülüğünde, Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcan, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güldeniz Ekmen, Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğr. Gör. Sevda Er ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK Öğretim Elemanı Mehmet Ünal ve Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğrencisi Kadir Serhat tarafından yapılıyor. Program 5 hafta boyunca haftada 2 kez olmak üzere, belirlenmiş eserlerin canlı icrası şeklinde yürütülecek.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 09:35