Rektör Aydın, Deniz Feneri Kütüphanesi’ni ziyaret etti

05.09.2014

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Sivrice Deniz Feneri Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

69e9f136-3aa1-4952-aaa1-b3430628f072-rektor_deniz_feneri.jpg

3.Biohukuk Toplantısı kapsamında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bağlı Bektaş Köyü’ne giden Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Yücel Sayman’ın kurduğu Deniz Feneri Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Prof. Sayman ve eşi Hacer Sayman’dan kütüphane hakkında bilgi alan Aydın, ziyaretin ardından verilen kokteyle de katıldı.

DENİZ FENERİNDEN KÜTÜPHANEYE
Prof. Dr. Yücel Sayman, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde hizmet dışı kalan bir deniz fenerini 10 yıllığına kiralayarak kütüphaneye dönüştürdü. Sivrice Deniz Feneri’nin ihaleye çıktığını duyunca ihaleye katılıp 10 yılığına kiralayan Sayman ve eşi Hacer Sayman, burada denizcilik tarihine ilişkin kitaplar, pullar ve deniz feneri maketlerinin de aralarında olduğu koleksiyonları bir araya getirdi. Sayman çifti, tatillerinin bir bölümünü geçirdikleri koyda, 3 yıldan beri de Biohukuk Toplantılarına ev sahipliği yapıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 09:26