Ana içeriğe atla

Rektör Aydın, DSÖ Avrupa Toplantısına katıldı

19.09.2013

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün bu yıl 63’üncü kez düzenlediği Avrupa Bölge Komitesi Toplantısı İzmir’de yapıldı. Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın da açılışında bulunduğu to..

976afe7b-DSO-toplanti(1).jpg

DSÖ’nün bu yıl 63'üncü kez düzenlediği Avrupa Bölge Komitesi toplantısı İzmir’de yapıldı. 51 ülkenin Sağlık Bakanı ile temsilcilerinin katıldığı toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlık yaptı. Toplantıda dünya genelinde sigara tüketimi, obezite ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele yolları görüşüldü. 

 

MÜEZZİNOĞLU: 10 YILDA SAĞLIKTA CİDDİ YATIRIMLAR YAPTIK

Toplantıdaki konuşmasında son 10 yılda sağlık alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını dile getiren Müezzinoğlu, Türkiye’de sağlık alanında yapılan çalışmaların diğer sosyal politikalarını üstünde yer aldığını vurguladı. Müezzinoğlu, “Ülke olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmak sağlığa verdiğimiz önemi gösteriyor” dedi. Ekim ayı başında ‘Sağlıklı Şehirler Sempozyumu’nun İzmir’de yapılacak olmasının önemine de değinen Müezzinoğlu, Kasım sonunda da Türkiye ve İzmir’in 2020 yılına kadar herkes için sağlığın konuşulduğu bir ülke ve il olmasını umduğunu söyledi.

 

JAKAP: İLK DEFA BİR KENT SAĞLIK TEMASI İLE ADAY

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Zsuzsanna Jakab da, ilk defa bir kentin sağlık temasıyla aday olduğunu dile getirdi. Jakab şöyle dedi: “WHO, sağlıkta gelişim ve kalkınmayı desteklemektedir. ‘Herkes için sağlık’ temasıyla EXPO’ya aday olan İzmir’i yürekten destekliyoruz. WHO’nun hedefleri ve amaçları da tamamen bu yöndedir. Türk Hava Yolları ile seyahat ediyorum. Uçakta ‘Herkes için sağlık’ temasının reklamını gördüm. Türk Hava Yolları’nın uçağında mıyım yoksa Dünya Sağlık Örgütü’nün uçağında mıyım diye şaşırdım. İzmir’in bu temayı seçmesi harika” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:11