Rektör Ceran, AA’nın ‘Yılın Fotoğrafları’ oylamasına katıldı

26.12.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği ‘Yılın Fotoğrafları’ oylamasına katıldı.

omerceranhoca-2bb82dc0-a696-44eb-a8dc-8aa9477c653d.jpg

Anadolu Ajansı muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyen İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran; haber, yaşam ve spor kategorilerinde üç fotoğraf için oy kullandı. Ceran, haber kategorisinde İsmail Kaplan’ın ‘Mutluluk gözyaşları’, yaşam kategorisinde Mustafa Hassona’nın ‘Harabeler arasında yaşam’, spor kategorisinde Ali Atmaca’nın ‘Şampiyon Mete Gazoz’ fotoğraflarına oy verdi. Ceran, oylama sonrası yaptığı açıklamada fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu söyledi. Anadolu Ajansının Türkiye’nin en güzide kurumlarından biri olarak geçmişten bugüne ülkemizin tarihini kayıt altına aldığını belirten Ceran şunları söyledi: “Anadolu Ajansı sağlıklı habere ulaşmamızda her zaman en önde gelen kuruluş olmuştur. Fotoğrafların her biri birbirinden etkileyici. Seçerken gerçekten zorlandım. Bazı fotoğraf kareleriyle sayfalarca anlatamayacağınız şeyi özetleyebilirsiniz. Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin fotoğrafı, Suriye’de yaşanan zulmü anlatması açısından çok önemliydi. O fotoğraf sayfalarca yazının, dizinin anlatamadığını tüm dünyaya anlatmayı başarmıştı. Fotoğrafın bu anlamda önemli olduğunu vurgulamak isterim.”

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 11:50