‘Sağlık hakkının kazanılmasında STK’lara önemli görevler düşüyor’

10.11.2017

Hasta ve Hasta Yakını Hakları Kongresi’nde konuşan Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. İlçin Gönenç, “En temel insan hakkı olduğu kabul edilen sağlık hakkının kazanılmasında STK’lara ön..

f4a37-dba3-4e00-8a1b-fd101a1e471a-Fulya_Ilcin_Gonenc_1.JP

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. İlçin Gönenç, Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD)’ın düzenlediği “Hasta ve Hasta Yakını Hakları Kongresi”nde bir konuşma yaptı. “Sağlık Hakkı ve Sivil Toplum Kuruluşları” başlıklı konuşmasında Gönenç, sağlık hakkı ile ilgili çalışmaların yürütülmesinde sivil toplum kuruluşlarına düşen görevleri sıraladı. Sağlık hakkı talebinin gündeme getirilmesinin önemini dile getiren Gönenç, bu hakkın kazanılmasında STK’lara önemli görevler düştüğünü belirtti. Sivil toplumun gelişiminin kültürel bir süreç olduğuna dikkat çeken Gönenç, bu gelişimin çoğulculuk, bağımsızlık, dayanışma, toplumsal bilinçlenme, katılım, eğitim, sorumluluk ve yetki devri unsurlarının gelişimiyle mümkün olduğunu kaydetti. STK’ların görev alanlarının giderek genişlediğini savunan Gönenç, sağlık hakkı kazanımının da bu alanlardan biri olduğuna işaret etti.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:02