Ana içeriğe atla

Sektör yöneticileri Kariyer Zirvesi ’18’de buluştu

27.02.2018

Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübünün bu yıl ikincisini organize ettiği Kariyer Zirvesi ’18 sona erdi. ‘Eğlenerek öğren’ temasıyla öne çıkan etkinlik farklı sektörlerden güçlü markaları ö..

s

Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübü öncülüğünde düzenlenen Kariyer Zirvesi’18 sona erdi. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Nihat Alayoğlu ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pelin Vardarlıer’in açış konuşmaları ile başlayan zirve global ölçekte faaliyet gösteren şirket yöneticilerini ve STK temsilcilerini öğrencilerle bir araya getirdi. İki gün süren zirve boyunca konuklarla öğrenciler arasında nitelikli ve etkin bir iletişim kuruldu. ‘Eğlenerek öğrenme’ temasıyla gerçekleştirilen zirvede öğrencilere çeşitli iş ve staj imkanları sunuldu.

‘SOSYAL SERMAYE KİŞİNİN ADRES DEFTERİ İLE ORANTILI’

Zirvenin açış konuşmasını yapan İşletme ve Yönetim Bilimleri Dekan Vekili Doç. Dr. Nihat Alayoğlu, kişinin sosyal sermaye gücünün adres defterindeki telefon numaraları ile doğru orantılı olduğunu söyledi. Alayoğlu öğrencilere zirvede katılımcılarla kuracakları ilişkileri gelecekte de sürdürmeyi tavsiye etti. İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pelin Vardarlıer de organizasyonu düzenleyen İnsan Kaynakları Kulübünün firmalarla öğrenciler arasında bir köprü vazifesi gördüğünün altını çizdi.

YEDİ FARKLI OTURUMDA 22 FARKLI KONUŞMACI

Güney Kampüs Konferans Salonunda yapılan zirvede 7 oturumda 22 konuşmacı deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Zirvenin ilk oturumunda Arçelik Kalite Yöneticisi Necmi Aygen, Siemens Healthineers Proje Yönetim Uzmanı Nilüfer Girgin, Watsons Eğitim ve Gelişim Birim Müdürü İpek Çete "Kurumsal Hayata Bakış" konusunu değerlendirdi. ‘Yeni Dünyanın Yeni Çalışma Trendleri’ konusunun ele alındığı ikinci oturumda Mercedes- Benz Türk A.Ş Pazarlama İletişimi ve Müşteri İlişkileri Koordinatörü Mehmet Turan, Avukat Önder Demirkurt, Turkcell Akademi Stratejik Araştırmalar Yöneticisi Koray Tamerk, Kariyer.net Etkinlik Yöneticisi Semih Gümüş sunumlarını gerçekleştirdi. İlk günün son oturumunda ise Freestyle Futbol Uzmanı Murat Barutçu, Reborn Training Club Kurucusu Şamil Kuş ve Klinik Psikolog Anıl Yetişen ‘Sağlıklı Yaşam ve Spor’ başlığı altında görüşlerini öğrencilerle paylaştı.

STK’LAR DA KATILDI

Katılımcıların kariyer planına yön vermeyi hedefleyen etkinliğin ikinci gününde ise Doğa Koleji İşe Alım Müdürü Hicran Dindar Yazoğlu, GAMAK Makine İnsan Kaynakları Müdürü Özkan Başak, ABB Elektrik Sanayi A.Ş. Bölge Birim Yöneticisi Bora Ataç ‘İş Hayatına İlk Adım: Stajyerlik’, Yenilikçi Liderler Derneği Başkanı Uğur Erdoğan, Yemexpress Kurucu CEO’su Mert Alarçin, Tezgahçılar Kurucu Ortağı Burçak Yıldırım ‘Sosyal Girişimcilik’, TNT FedEx İnsan Kaynakları Uzmanı Dilara Altın, TNT FedEx İnsan Kaynakları Direktörü Ülkü Kurucuoğlu Bal, Penti İnsan Kaynakları Direktörü Selim Arda Üçer ‘İnsan Kaynaklarından Seçmeler’, İHH İnsani Yardım Vakfı Kurumsal Eğitimler Koordinatörü Soner Karayel, İşitme Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ay ve WWF Türkiye İletişim Müdürü Tolga Yücel ‘İş Dünyasında Sosyal Sorumluluk’ konuları hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.

ZİRVE SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Geniş katılımın sağlandığı Kariyer Zirvesi’18 sosyal medyada da gündem oldu. Sürpriz çekiliş ve hediyelerin yer aldığı etkinlik Twitter´da #medipolkariyerzirvesi hashtagi ile ülke gündemine girdi. Zirve 2 gün boyunca en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 11:31