‘Sera gazı artışı yeşil binaları gündeme getirdi’

13.11.2017

Medipol Üniversitesinde gerçekleşen seminerde konuşan Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) firması Türkiye yetkilisi Merve Maçin, sera gazı salınımında son zamanlarda görülen hızlı artış..

fc-Yesil_Bina.jpg

Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) firması Türkiye yetkilisi Merve Maçin, Medipol Üniversitesinde 4’üncüsü düzenlenen Mesleki Gelişim Seminerlerinde bir konuşma yaptı. Kavacık Kuzey Kampüste gerçekleşen seminerde Maçin, çevreye daha az zarar veren yeşil binalar konusunu ele aldı. Sera gazı salınımında son yıllarda görülen artışın yeşil binaları gündeme getirdiğini belirten Maçin, su tüketiminin yüzde 12’sinin, atıkların yüzde 65’inin, elektrik tüketiminin ise yüzde 71’inin mevcut binalardan kaynaklandığını söyledi. Yeşil binaların mevcut binalara göre enerji tüketiminde yüzde 24-50, karbondioksit salınımında yüzde 33-39, su tüketiminde yüzde 40, atıklarda ise yüzde 70 oranında tasarruf sağladığını dile getiren Maçin, bu binalara sertifika veren LEED, BREEAM ve DGNB gibi dünya üzerinde belli başlı kuruluşların olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:00