“Stratejik düşünen bireyler geleceğe güvenle bakıyor”

30.01.2014

Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş, seçmeli ders olarak okuttuğu Stratejik Düşünme dersinin öğrenciler üzerindeki etkisini anlattı. Okumuş’a göre stratejik düşünen bireyler geleceğe güvenle bakıyor.

-1155-4b32-8da1-067109b0b505-filiz-okumus.jpg

Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş, geride kalan dönem işlediği tüm bölümlerden öğrencilerin katıldığı dersin çıktılarını paylaştı. Okumuş’un Perşembe Toplantısı kapsamında Haliç Yerleşkesinde yapılan konuşmasını Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın da aralarında olduğu hocalarımız ve idari personel dinledi. Ders içeriğinde anı yaşamak, kendini tanıma, beynin çalışma prensipleri, hakimiyet alanları, karar verme, kader anlayışı, hayal kurmak, kitap okumak, misyon-vizyon, stratejik amaç ve hedefler konularının olduğunu anlatan Okumuş, ders sonunda yaptığı anketin sonuçlarını da anlattı. Üniversitenin en önemli görevlerinden birinin öğrencileri hayata hazırlamak olduğunu anlatan Okumuş, “Öğlen yemeğinde ne yiyeceğine bile karar veremeyen gençlerin ilerideki hayatlarında stratejik kararlar alması çok zor. Bu nedenle bu derste öğrencilere anı yaşamak, kendini tanımak ve hayal kurmak kadar önemli kararlar almada yardımcı olacak unsurları da işledik” dedi. Sadece öğrencilerin değil Türk toplumunun genelde stratejik düşünmeye ve geleceğe dair başarıya ulaşacak planlar yapmaya uzak olduğunu savunan Okumuş, “Her şey olacağına varır, kısmetten ötesi yoktur, zamanı gelsin bakarız, kaderimde ne varsa onu yaşarım” gibi sözleri bu tezine örnek olarak gösterdi. Konuşmasında ders çıktılarını da paylaşan Okumuş, “Ders sonunda stratejik düşünmeye ve ileriki yaşamlarına dair planlar yapmaya başlayan öğrenciler, geleceğe güvenle bakmaya başladılar” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 11:55