Tanyeri ve Yamaner, kanser teşhis ve tedavisinde kullanılacak bir sistem geliştirecek

21.04.2015

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nihan Yönet Tanyeri ve Yrd. Doç. Dr. Feysel Yalçın Yamaner’in birlikte başvurdukları “Kanser Teşhis ve Ted..

98c3bbfc0-Tanyeri_Yamaner_TUBITAK_Projesi.jpg

Medipol Üniversitesi bünyesinde yürütülecek proje kapsamında Dr. Tanyeri ve Dr. Yamaner, kanser teşhis ve tedavisinde kullanılacak bir sistem geliştirecekler. TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında polimer tabanlı malzemelerin kontrast artırıcı ajan olarak geliştirilmesi ve ultrason dalgaları kullanılarak kanser dokusunun daha iyi görüntülenmesi hedefleniyor. Projede, doku çevresinde yoğunlaşabilen özellikli bu malzemeler, geliştirilecek sensör teknolojisi ile ultrason dalgaları kullanılarak deforme edilebilecek ve malzemenin taşıdığı ilacın doku etrafından yayılması sağlanacak. Tedavi esnasında vücudun sağlıklı bölgeleri korunarak, sadece kanser dokusunda tahribat oluşturulmuş olacak. TÜBİTAK tarafından kabul edilen projede, Medipol Hastaneleri Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, REMER Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç ve Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göksenin Yaralıoğlu, geliştirilecek malzemenin ve sensör teknolojisinin klinik öncesi çalışmalarında destekte bulunacak.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 11:46