Tarakçı, Milliyet’te oyun konsolları ile tedaviyi anlattı

16.02.2015

Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Tarakçı, oyun konsolları ile tedavi konusunda Milliyet Gazetesi’ne röportaj verdi. Tarakçı, “Çocu..

e13c29fd-ce4c-40fc-ba7c-5c232c347823-Devrim_Tarakci.jpg

Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Tarakçı, Milliyet Gazetesi’nden Metin Uyar’a “Çocuklar eğlenmeye odaklanıyor, biz onları tedavi ediyoruz” başlıklı röportaj verdi. Çocukların fizik tedavilerinin yapıldığı ortamları yaşlı ve hasta kişilerin olduğu sıkıcı birer ortamlar olarak gördüklerini ifade eden Tarakçı, oyun konsollarının tedavi seanslarına zevk kattığını, çocukların ilgisini avantaja çevirdiğini söyledi. Oyun konsolları sayesinde çocukların seansları bir tedavi hizmeti olarak görmediklerini belirten Tarakçı, “Çocuklar başarmak, eğlenmek ve yarışmak gibi kavramlara odaklanırken biz onları tedavi ediyoruz. Zaten çocukların çoğu oyun salonuna geliyormuş gibi hissediyor.’’ dedi. Tedavi için yararlandıkları en yaygın oyun konsolunun Nintendo olduğunu söyleyen Tarakçı, kalça kaslarının güçlendirmeye yönelik olarak “üzerinde yürüme oyunu”, yaşlılarda düşmeyi önlemek için ve Parkinson, MS gibi nörolojik rahatsızlığı olan kişilerde kullanılan “denge tahtası oyunu” gibi oyunların bu tür tedavilerde kullanıldığını belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 14:30