Tokaç, TRT Arapça’da geleneksel tıbbı konuştu

01.10.2015

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokaç, geleneksel ve tamamlayıcı tıp hakkında TRT Arapça kanalında değerlendirmelerde bulundu.

-59c3-4af3-8514-2d93e9a310bf-Mahmut_Tokac_TRT_Arapca.png

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokaç, TRT Arapça ekranlarında yayınlanan Elvan-ı Seb’a programının konuğu oldu. 17 Eylül Perşembe günü yayınlanan programın sunucusu Dr. Nizar Hirbawi’nin sorularını yanıtlayan Tokaç, geleneksel ve tamamlayıcı tıp hakkında merak edilenleri anlattı. Geleneksel tıp hakkında yanlış bilenen noktalara dikkat çeken Tokaç, bu yöntemlerin faydalı olabildiğini ancak geleneksel tıbbın iddia edildiği gibi her derde deva olmadığını söyledi. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarında suistimallerin olduğunu, bu konuda sosyal ve ana akım medyada çıkan reklamlara inanılmaması gerektiğini belirtti. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp ürünlerinin sadece doktor ve eczacıların kontrolünde kullanılması gerektiğinin altını çizen Tokaç, ayrıca Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen araştırmalardan söz etti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:43