“Türkiye’de Mültecilik” Medipol'de tartışıldı

27.12.2014

Medipol Üniversitesi, “Türkiye’de Mültecilik” konulu panele ev sahipliği yaptı. Panelde Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferhat Kentel, Medipol Hukuk’tan Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut ve Uluslararas..

multecilik_ferhat_kentel_levent_korkut

Hukuk Kültürü Kulübü’nün düzenlediği panel, 25 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi. İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Ferhat Kentel “mültecilik” kavramını sosyolojik açıdan değerlendirdi. Daha sonra İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut teknik bir açıdan bir değerlendirme de bulunarak Türkiye’deki mültecilerin hukuki statüsü konusunda katılımcılara bilgi verdi. Son olarak sözü Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Av. Uğur Yıldırım aldı. Yıldırım, uygulamada karşılaşılan problemleri, kendi anekdotlarını da aktararak paylaştı. Yoğun bir ilgi ve katılımın olduğu panel, katılımcıların sorularının ardından ikram sonrası sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 15:17