Ana içeriğe atla

Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesi: İstanbul Medipol Üniversitesi

22.07.2024

‘Bilim insanı yetiştirme’ vizyonuyla öğrencilerin önündeki tüm engelleri kaldıran Medipol; lisans eğitiminde yüzde 40’a ulaşan akredite oranı ve 50 bine yaklaşan öğrencisi ile Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesi olarak öne çıkıyor.

guneykampus

Güçlü kurumsal kültürü, girişimcilik ruhu ve sürekli gelişime açık dinamizmi ile bilime ve topluma yön veren Medipol; 12 fakülte, 3 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokulu ve 5 Enstitüsü, 21 Uygulama ve Araştırma Merkezi, 143 laboratuvarı, sayısı 1500’ü bulan akademik kadrosu ile tüm öğrencilerini başarılı olmaya teşvik ediyor.

ŞAMPİYONLARIN DEĞİŞMEZ ADRESİ
2016’dan bu yana YKS 1.’lerinin adresi olan Medipol’ü, geçen yıl farklı puan türlerinde birinci olan 5 şampiyon birden kazandı. Sayısal ve eşit ağırlık birincilerinin yanı sıra ek puanla birinci olan 3 öğrenci daha Medipol’de eğitim görüyor. 10 kişilik kontenjanının tamamını YKS’yi ilk 30’da tamamlayan adaylardan kabul eden Uluslararası Tıp Fakültesi (UTF), her yıl ‘En Yüksek Taban Puana Sahip Fakülte’ olarak öne çıkıyor. 2023 YKS’nin sayısal birincisi Namık Emre Acar, eşit ağırlık 1.’si Emre Ekici, TÜBİTAK ek puanıyla Türkiye birincileri Dilara Altundağ ve Sude Filiz Diren ile ek puanla TYT birincisi olan Esma Koçoğlu Medipol’de eğitim görmeye başladı. UTF, 10 kişilik kontenjanının tamamını YKS’yi ilk 30’da tamamlayan adaylar arasından kabul etti.

DİPLOMAN HER YERDE GEÇERLİ
İstanbul Medipol Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecini başarıyla tamamlayarak kalitesini perçinledi, kurumsal akreditasyona hak kazandı. Öğrenciler akredite bir üniversitede eğitim alma ve mezun olma avantajı sayesinde dünyanın her yerinde çalışabilme fırsatı elde ediyor. Kaliteli bir eğitimin ardından Medipol’den mezun olan öğrenciler kariyerlerini dünyanın farklı bölgelerinde güvenle inşa edebiliyor.

REKTÖR CERAN: KARİYER VAAD EDİYORUZ
İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, öğrencilerine ve mezunlarına geniş fırsatlar sunarak onlara kariyer yolculukları için güçlü bir adım atmayı vaat ettiklerini söyledi. Ceran, şöyle dedi: “Ülkemizin ve dünyanın geleceği, iyi yetişmiş insan kaynağıyla inşa edilecek. Bu ilerlemeyi sağlayacak genç insan kaynağını Medipol’de yetiştirmek en önemli motivasyonumuz. Medipol olarak mezunlarımıza sadece geleceğe hazırlanmalarını vaat etmiyor, aynı zamanda Medipol’de bulundukları süre zarfında yükseköğrenim atmosferini en iyi şekilde yaşamalarını sağlıyoruz.”

MEDİPOL DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA
Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan THE Impact Rankings 2024 genel sıralamasında ilk binde yer alan Medipol, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” alanında ise Türkiye genelinde ilk 3’te, dünya genelinde ise 101-200 sıralamasında yer almayı başardı. URAP, Scimago ve RUR gibi dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşları tarafından hazırlanan birçok sıralamada istikrarlı bir şekilde mesafe kat eden Medipol, TÜBİTAK Girişimci Yenilikçi Üniversite İndeksinde ise tüm üniversiteler arasında 18., vakıf üniversiteleri arasında 5. sırada yer aldı.

‘DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI’NDAN DERS AL!
ABD’den Stanford Üniversitesinin 200 bini aşkın bilim insanı değerlendirildiği ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde Medipol'den pek çok akademisyen yer aldı. Medipol’den Prof. Dr. Zekai Şen, Prof. Dr. Abdülbari Bener, Prof. Dr. Jean De La Rosette, Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Prof. Dr. Hasan Dinçer, Prof. Dr. Serhat Yüksel ve Prof. Dr. Reda Alhajj en başarılı akademisyen listesine girme başarısı gösterdi.

DERSTE ÖĞREN, LAB’DA TEST ET, HASTANEDE UYGULA
İstanbul Medipol Üniversitesi, güçlü sağlık altyapısı ve laboratuvarlarıyla dikkat çekiyor. Öğrenciler araştırma merkezlerindeki çalışmalar sayesinde ezbercilikten uzak, pratiğe dayalı eğitim görüyor; mesleki becerilerini geliştirebiliyor. Araştırmacılara olduğu kadar öğrencilere de hizmet veren Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SABİTA) çatısı altında Kanser Araştırmaları, İlaç Geliştirme, Biyomühendislik ve Biyoteknoloji, Deney Hayvanları ve Genetik Hastalıklar merkezleri faaliyet gösteriyor.
 

Son Güncelleme Tarihi: 22/07/2024 - 10:02