Ana içeriğe atla

‘Üniversiteli Yetenekler’ belli oldu

07.12.2022

“Üniversiteli Yetenek Projesi” kapsamında İnsan Kaynakları Kulübü tarafından 2.’si düzenlenen yarışmada kazananlar belli oldu. Projeye bağlı olarak düzenlenen konferansta ise gençlerin iş hayatında nelere dikkat etmesi gerektiği ve yeteneklerin keşfi konuları interaktif olarak tartışıldı.

ikkyetenek

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübü tarafından ikincisi düzenlenen ‘Üniversiteli Yetenek Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Mezun olmaya yaklaşan 3. ve 4. sınıf öğrencileri için yeteneklerini keşfedebilecekleri ve yetkinliklerini değerlendirilebilecekleri bir simülasyon deneyimi sunan yarışma, Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışma, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Vardarlıer, İnsan Kaynakları Danışmanı Özkan Başak, Characterix Kurucu Ortağı Psikolojik Danışman Dilek Yücedağ ve İK Profesyoneli Gülnur Gül jüriliğinde yapıldı. Adaylar yarışmaya katılabilmek için “Başvuru, CV hazırlama, kişilik testi, İngilizce yeterlilik ve video mülakat” gibi zorlu aşamalardan geçti. Yarışma esnasında uygulamalı birçok test ve egzersiz yapan öğrenciler arasından Ceren Çakır 1’inci, Canan Yancar 2’nci, Süleyman Say ise 3’üncü oldu.

 

AKBULUT: YETENEKLERİMİZİN FARKINDA OLMALIYIZ

Proje kapsamında düzenlenen konferansta gençlerin iş hayatında nelere dikkat etmesi gerektiği ve yeteneklerin keşfi konuları tartışıldı. Açış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Pelin Vardarlıer, “Proje ile öğrencilerin yetenek kazanımı elde edebilmelerini sağlamak istiyoruz.” dedi. Konferansa konuk olan Turkcell İnsan Kaynakları’ndan Ayşegül Akbulut ise herkesin bir yeteneği olduğunu söyledi. İnsanlar için önemli olanın yeteneğin farkına varabilmek olduğunu kaydeden Akbulut, şöyle dedi: “Yeni teknolojik gelişmelerle birlikte insanların birbirlerinden bekledikleri değişti. Bu noktada hem şirketler hem bireyler kendilerini geliştirmeli. Bizler bireysel olarak analitik düşünebilme, karmaşık problemleri çözebilme, özyönetim ve takım çalışmaları gibi alanlarda yetkin olmalıyız. Şirketler de iş veren olarak kendilerini bu anlamda geliştirmeli çünkü bu çift taraflı bir alışveriş. Günümüzde robotlar ana aktörler olsa da duygusal düşünebilme, muhakeme etme ve karar verme yetenekleri olduğu sürece insanlar her zaman bir adım önde olacak.”

 

TUTLU: GÜÇLÜ İLETİŞİM HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ

Turkcell İnsan Kaynakları’ndan Tuba Tutlu da işe alım süreçlerinden ve yetenek kazanımlarından bahsetti. İşe alınacak adayın yetkinliği kadar kurum kültürüne uyumlu olmasının oldukça önemli olduğunu ifade eden Tutlu, şöyle dedi: “İşe alım süreçlerinde yaygın olarak kullanılan beş mülakat türü var. ‘Birebir, telefonla, panel mülakat, grup mülakatı ve stres mülakatı.’ Turkcell bünyesinde yaygın olarak hem riski düşürdüğü için hem daha objektif olduğu için panel mülakatı tercih ediyoruz. Genç adaylar mülakata hazırlanırken yetkinliklerini belirlemeli, sorulara hazırlanmalı, şirketin beklentilerini araştırmalı, pozisyondan beklentileri dile getirmeli ve iyi bir özgeçmiş hazırlamalı. Tüm bunların yanında ve en önemlisi güçlü iletişim kurmalı. Güçlü ve sağlıklı bir iletişim ile başarılamayacak çok az şey var. Bu nedenle kendinizi bu anlamda geliştirmelisiniz.’’

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:34