Yumurtalık kanseri tedavisine yönelik projeye TÜBİTAK’tan destek

29.09.2015

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sultan Sibel Erdem’in yumurtalık kanseri tedavisinde yeni yöntemler geliştirecek projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye..

602670fc07a8-Sultan_Sibel_Erdem.JPG

Kanser tedavisinde son yıllarda farklı yöntemler bir arada kullanılarak kansere karşı daha etkili ve en az yan etkiye sahip tedavi yöntemleri geliştiriliyor. Bu anlamda Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sultan Sibel Erdem’in yumurtalık kanseri tedavisinde yeni yöntemleri sunacak “Fotodinamik Terapi Temelli Kombinasyon Terapisinin Over Kanseri Üzerinde Etkinliğinin In Vitro Modelde Test Edilmesi” başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü. 2 yıl sürecek olan projenin başarı ile tamamlanmasıyla dünyadaki kadın nüfusunun önemli bir kısmını etkileyen yumurtalık kanseri için yeni tedavi yöntemleri geliştirilmiş olacak. Birçok kanser türüyle savaşmak için yeni yol haritaları ortaya koyması beklenen projede ayrıca Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türkan Yiğitbaşı da araştırmacı olarak yer alacak.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:48